torsdag, augusti 02, 2018

Eurotour 2018 July, finalen


Från Gubbio i Italien gick färden norrut via semesterorten Rimini, Bologna, Milano och in i Schweiz, CH - nationalitetsmärke och landskod för Schweiz.
Alplandet Schweiz har som valspråk - Unus pro omnibus, omnes pro uno (latin för "En för alla, alla för en"). Landet har ju precis som Sverige en egen valuta, CHF, Schweizisk franc. I Schweiz var det ”all time high” för bränslepriset och vår schweiziska lunch höll samma höga prisnivå! 
Men... naturen är ju hänförande vacker! Staden Lugano och framförallt Luganosjön är helt enkelt ljuvligt vacker. Dalgångarna och bergstopparna med sina slingriga, och ibland lite hisnande, vägar... också åkte vi genom San Bernardinotunneln, vilken är 6,6 km lång. 

Innan vi nådde Tyskland passerade vi också det lilla furstendömet Lichtenstein. 
Väl inne i Tyskland var det dags att göra halt för dagen i Isny im Allgäu i delstaten Baden-Württemberg. Och... hotellfrukost i Tyskland är oftast mycket bra och med stort urval och det var den minsann också här. 

Det här var ”sista natten med gänget” så nu var det transportsträcka till färjan i Puttgarden. Ulm, Würzburg, Fulda, Kassel, Göttingen, Hannover, Hamburg och Hansestadt Lübeck passerades. I norra Tyskland rullade vi fram ganska sakta på grund av flera mindre och större vägarbeten på autobahn.

Färjan till Rødby bjöd på en god och äkta dansk pølse och vi njöt återigen av en helt underbar solnedgång över havet. 17 mil i Danmark lade vi bakom oss innan vi gjorde entré på Øresundsbron.

Semestertrippen - 30 juni till 26 juli [27 dagar] - Eurotour 2018 July - är slut och det var varit en semester av absolut Bästa sorten och vi tackar Gud för att allt har gått så bra! 

Genom ett soligt Europa
Rullar vi fram
Genom ett soligt Europa
Du och jag
Genom ett soligt Europa

Talar vi om livet

Inga kommentarer: