onsdag, augusti 01, 2018

Eurotour 2018 July, del 4





Från Marseille tog vi oss de cirka 15 milen till Fréjus-Saint Raphaël. Helt enkelt en underbart vacker plats vid franska rivieran.

Ett litet funkisliknande hotell 300 meter från havet blev vår bas. Det var Bienvenue, Welcome å Benvenuto när vi anlände. 
Un hôtel convivial au charme!
Det härligaste med orten var den helt fantastiska hamnen med massor av båtar, stora [jättestora], lyxiga, dyra... segelbåtar och motorbåtar. Helt enkelt en upplevelse [i bästa Monte Carlo style]. Dessutom otroligt vackert i hamnen vid Medelhavet i solnedgången. Kvällen till ära åt vi spagetti med pilgrimsmusslor, gott är bara ett av förnamnen ;) på en av de många restaurangerna.


Morgonen därpå bjöd hotellet på en ganska spartansk frukost - franska croissant var den goda delen - innan vi på nytt tog oss ut på vägen.
Nu passerade vi Cannes, Antibes, Nice och furstendömet Monaco. I Monaco tog vi en paus, inte minst för att ta några fina bilder på detta fantastiskt vackra område.
Från Frankrike in i Italien och vi passerade Sanremo, Genua och vidare mot Florens - huvudstad i regionen Toscana. Vackra, gröna Toscana, ett av de absolut vackraste landskapen i Italien. Toscanas böljande och backiga landskap kännetecknas av medelhavstallar, pinjeträd, cypresser, olivträd och vinrankor. 
Framåt seneftermiddagen nådde vi, vårt italienska mål, Gubbio och den Country club där vi skulle möta vår andra del av familjen och några vänner. En äkta Italiensk middag med hela gänget blev det på restaurangen - molto bene
Vårt rum för natten ***** med en underbar utsikt och på morgonen en, allt annat än spartansk, frukost ;)
Och så bad i poolen innan vår avfärd mot nordligare breddgrader strax innan lunchtid.


Fortsättning följer [detta var del fyra snart kommer målgången i del 5]

Inga kommentarer: