söndag, juli 29, 2018

Eurotour 2018 July

Tjugoen dagar fick vi njuta i ett fullständigt soldränkt och trettiogradigt Torrevieja. Staden som ligger på Costa Blanca kusten i provinsen Alicante.
Vi bodde femtio meter från havet och ett par hundra meter från den fantastiskt fina [och välbesökta] La Mata stranden. På La Mata tillbringade vi ett stort antal timmar, lögade oss och pressade, njöt av sol å bad!

Under ett antal dagar fick vi besök av delar av familjen, vilket naturligtvis förhöjde både njutningen och glädjen.

I Torrevieja bor det ca ett hundra tusen och under sommarmånaderna trängs lokalbefolkningen med massor av turister, inte minst skandinaver. Staden bjuder på en fantastisk vacker strandpromenad och många fina restauranger, där vi besökte en del riktiga godbitar ;) och är du i Spanien måste en riktig
Paella avsmakas, vilket vi naturligtvis inte kunde motstå ;)
En spännande sak i utkanten av Torrevieja ser man stora vita berg, det är saltproduktion som pågår. Förutom La Mata finns det flera stränder. I södra Torrevieja är Cabo Roig beach ett utmärkt alternativ och några mil längre söderut, La Manga - en två mil lång landtunga med helt underbara vita stränder. 
Också, naturligtvis, besökte vi Torrevieja marknad där allt, och jag menar allt, finns att köpa. Kul är det, för där får jag fullt utlopp för mitt stora intresse - att pruta! En hatt och en keps prutades ner rejält kan jag avslöja! Zenia Boulevard, ett av Spaniens största utomhusshoppingcentra, fick också ett besök - stort och mycket, både shopping och restauranger. 

Fortsättning följer [detta var del ett snart kommer del 2]

Inga kommentarer: