måndag, juli 30, 2018

Eurotour 2018 July, II

Tre veckor som till stora delar innehåller sol och bad är avkopplande och väldigt skönt. Du varvar ner rejält, du går långsammare, du glömmer bort klockan och vilken veckodag det är... och jag valde också bort webbtidningar och så många s k nyheter som möjligt. 
Dessutom inget kaffe på tre veckor!!! ...ok, förutom Espresso förstås!
Visst, det blev absolut någon bok läst och dessutom en del långsamma [!] promenader till och från restaurangerna och den närliggande, välsorterade ”supermercado”. Och jag kan berätta att bära hem vatten är jobbigt ;)

Att ta flyget till Spanien är det absolut vanligaste. Vi tog bilen! Tre dagar på Motorvej/Autobahn/Autoroute/Autopista för att nå Torrevieja. 
Inför första övernattningen hade vi letat upp och bokat in oss på ett riktigt mysigt Gasthaus - i gammal genuin gasthausstyle - i en liten by i södra Tyskland. 
Natt nummer två blev det hotellövernattning inne i centrum i staden Perpignan i södra Frankrike. Inte alls speciellt mysigt [men ett utmärkt hotell] och staden upplevde vi som både mörk och otrivsam. 
Under roadtripen blir det många stop för bränslepåfyllning, toabesök och inte minst lunchstop och energistop, dessutom i gott sällskap av Spotify, spellistor och podcast.
Och på tal om värme, så låg yttertemperaturen kring 30 grader och därför tackar vi Gud för kylan i bilens AC.


Fortsättning följer [detta var del två snart kommer del 3]

Inga kommentarer: