tisdag, juli 31, 2018

Eurotour 2018 July, III

Många mil blev det. Sjutusenetthundratio kilometer totalt, eller om du vill 711 mil, eller om du hellre vill ha det i meter, 7110000.

Roadtripen från Spanien till Sverige tog en något ”krokig” väg. Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland... En s k omväg. Vi tar det från början...

Vi lämnade Torrevieja på förmiddagen för att på eftermiddagen anlända till den lilla orten Salou, en mil söder om Tarragona [Tarragona, även ett gott choklad ;) från Cloetta] som i sin tur ligger en bit söder om Barcelona. I Salou gjorde vi ett besök hos delar av familjen och några vänner. Trevligt och gott att bli bjuden på en sen lunch under markisen på altanen. Ett besök av Bästa sorten! 
En del mil norr om Barcelona hade vi bokat hotell i orten Mataró. Där blev det, kort å gott, en god tvårätters i hotellrestaurangen innan vi tog sängarna i anspråk.
Men det var trångt, och då menar jag riktigt trångt, i hotellets garage i källaren. Garaget var sannolikt byggt och anpassat efter en Fiat 500! Ner- och uppkörseln var dessutom den brantaste jag någonsin kört på... Det gällde att hålla tungan i rätt mun! och det funkade hur bra som helst ;)

Dag två fortsatte resan i norra Spanien, in i Frankrike och till den stora staden Marseilles där vårt enda mål var att besöka Nouvelle Cathédrale De La Major. Du hittar den här: 43°17'59.0"N 5°21'54.0"E

Otrolig! Imponerande! Vacker! Stor! några ord som beskriver katedralen i Marseilles. Helt fantastiskt att besöka denna enorma helgedom. Och medan vi tittade runt så satt en man vid den gigantiska orgeln och spelade, eller snarare tryckte ner, en tangent i taget. Intensiv och mystisk stämning spreds i katedralen...
Bilden - stentavla: Matteus XXVIII 19 - ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn”.
Det soliga och heta besöket i Marseilles avslutades med en glass och en rejäl vattenpåfyllnad. 


Fortsättning följer [detta var del tre snart kommer del 4 och då är det Franska rivieran]

Inga kommentarer: