fredag, november 04, 2022

Natten mot fredag

Jag tar telefonen. Klockan är över midnatt. Sömnen vill inte infinna sig och det händer mycket mycket sällan. Oftast när huvudet är på kudden så är sömnen ögonblicklig, men inte nu.

Ikväll var några goa vänner på besök som vi bjöd på kvällsvard. Köket bjöd på pizza. Klassikerna Funghi och Hawaii. Ska jag ge ett omdöme så måste det bli MVG. Jovisst, egenhändigt tillverkade [dock icke degen utan det var ”pop-up” - det var ju trots allt torsdag och vardag ;) ]. Till pizzan serverade -helt i sin ordning- egenhändigt tillverkad pizzasallad. Fattas bara annat! Och till det efterföljande kaffet njöt vi en god -om än lite ’knäckig’- kladdkaka. Också den tillverkad i det egna köket.


Att träffa vänner en vanlig vardag och äta kvällsvard tillsammans är en god gammal tradition hos oss. Goda traditioner är värda att bevaras! Att samtala om livet och dela livets vardag och fest en kväll som denna är fantastiskt. Och det gör gott i en! 

🎶 ”Sanna vänner kommer alltid igen. Alla måste ha nån att kunna lita på, det är så. Och en trofast vän är mera värd än guld.”


En annan tanke kom nu…

”Att beakta

Att bedja varje morgon borde du anse vara lika nödvändigt som att tvätta dig i ansiktet.”

Detta skrivet av min morfar Emanuel -för många år sedan- på en liten, nu gulnad, pappersbit som förvarades i hans bibel. Ett tips av absolut bästa sorten! 


Nu ska här göras ett nytt försök att släcka ner…

God Natt tillönskas er alla nu eller kanske Ha en härlig fredag!





Inga kommentarer: