onsdag, mars 31, 2021

Onsdag i Påskveckan


Postlådan fylls dagligen med frestande erbjudanden om god påskmat och läckert påskgodis i vackra, färgglada påskägg. Påsken är en av årets stora mathelger. Och vem gillar inte god mat?! 

I och utanför blomsterbutiken är det färgrikt, praktfullt och så fantastiskt vackert med alla vårblommorna, påskliljorna och tulpanerna. Påskriset med de traditionella fjädrarna i olika glada färger och ris i alla möjliga [och omöjliga] formationer med en mångfald av dekorationer fångar vår blick. 

Våren är här på allvar! och vädret... 


Påsken har en högre dimension [the reason for the season] -påsken är en hyllning till påskens budskap. Det händer på Skärtorsdagen, Långfredagen, Påskdagen... det är inte påskäggen, inte påskfjädrarna, inte påskkärringarna, inte ens den goda påskmaten… utan till en man som lämnade ett himmelskt hem för att leva drygt trettio år. Alltsedan dess är han en av världens mest omtalade personer. Alla tycker något om honom! En man som gjorde allt [och då menar jag allt!] för oss alla; han ger en kärlek som aldrig sviker! 


Mannen är Jesus och det är till minne av honom -hans lidande, död och uppståndelse- som vi firar Påsk. Nu är vi med hela vägen under [denna så kallade] Stilla veckan för att avsluta på topp på Påskdagen. Påsken är alltså en helg att verkligen fira och en helg av tacksamhet och glädje!

Let's do it...


Inga kommentarer: