måndag, augusti 12, 2024

Roadtrip feat. Spain 2024




Anländer till Barcelona å hotellet strax före lunch måndag 5 augusti. Poolhäng å sol å lugn en måndag å tisdag blandat med Olympiska Spelen på storbild i hotellets lobby känns ju helt ok! 

Tisdag kväll flyger familjen hem och saknaden känns… vilken fantastisk vecka vi har haft tillsammans 💜 Vi avrundar kvällen på den lokala pizzerian, La Piazza. Bästa pizzan på bra länge! 


Onsdag. Tidig frukost på hotellet. Packa in i bilen. Norrut. Solen värmer. Tempen ligger på 30 grader Celsius. Inga bilköer. Det flyter på. Landar i Vrécourt, en liten lantlig by. Byns enda matställe är La Piccola Venezia. En liten anspråkslös lokal vid stora vägen. Takeaway till övernattningsrummet. Pizzan var absolut ingen kulinarisk upplevelse. 

Vår värd på Relais de la Mothe

var däremot en upplevelse, trevlig, engagerad och stolt över sin business. Superb som det heter på franska. Språket var franska [ganska naturligt, eller hur] -bara franska- men tack vare den talande översättningsappen kommunicerade vi livligt med varann. Fransk läcker frukost, såklart med Croissanter å Pain riche, i rummet bredvid värdfolkets eget kök å bilder med värdinnan å tack. Jodå, vi lovar att skriva ett bra omdöme på Booking.


Resan fortsatte norrut. Siktet var inställt på Stuhr. Vi passerade genom storhertigdömet Luxemburg. In på en del långsamtgående landsvägar med kuperad och fin natur i D. Vid kvällningen anlände vi till Weinhof i Groß Mackenstedt. Ett typiskt tyskt gaststätte. Helt i vår smak! Dessutom fick vi nöjet att njuta på uteplatsen, denna sköna sommarkväll, en äkta wienerschnitzel. Superb! 


Fredag morgon en god och välsmakande tysk frukost i lugn och ro. Vi tackar för oss och nu är siktet inställt på S! Vid lunchtid glider vi in på färgeområdet i Puttgarden och snart över Fehmarn Bält till Rødby. Vi spiser en god lunch och shoppar lite godis ;) i färgeshopen. 

I Rødby börjar regnet. Regn till Malmö. Vi är snart hemma. 


To be continued…


Inga kommentarer: