söndag, april 19, 2009

God investering i Majblomman

Majblomman säljs nu för att barn ska få ett bättre liv, i form av t ex glasögon, skor och mediciner.
Det blir köp av Majblomma i år, det är ju en god investering!
Sydsvenskan skriver om Majblomman här, här, och här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på hur blommorna tillverkas så köp inga Maj blommer.
Det mesta i Olas Wongs artickel i sydsvenskan är lite slät struket.
Dom som tillverkar Majblommerna jobbar säkert 12 timmar om dagen + övertid, lön ca 400RMB i månaden samt inga rättigheter bara skyldigheter och kan bli uppsagd utan anledning direkt. Många av dom blir dessutom säkert utnyttjade av chefer och fack pampar. Så tänk på vad ni stöttar när ni köper en Maj blomma.

Lena Holm sa...

Köp majblommor och hjälp barn som inte har råd med medicin eller glasögon!

Majblommor tillverkas i en modern fabrik med goda arbetsvillkor. Journalisten Ola Wong bjöds in till fabriken av Majblomman.

Arbetarna får betalt för övertiden. Deras lön är 35 procent högre än minimilönen och är 1200 kronor i månaden och alla har tillgång till sociala förmåner.

Genom att västerländska företag importerar från Kina förbättras villkoren - vi ställer höga krav. Den nya arbetslagen trädde i kraft januari 2008. Lönerna har ökat med 60% bara mellan åren 2005-2008.

För Majblomman är det angeläget att bedriva den verksamhet som vi har på ett ansvarsfullt sätt, oavsett om det handlar om tillverkning av majblommor eller fördelning av insamlade medel till behövande barn i Sverige.

Av insamlade medel går 80% till Majblommans ändamål.

Läs mer på www.majblomman.se

Lena Holm, Majblommans generalsekreterare

Anonym sa...

Lena Holm hur naiv får man lov att vara? Om du räknar lite med siffrorna i texten dvs 16öre och 10s så kommer du att förstå att du är helt fel ute och jag skulle vilja säga att det vet du mycket väl.
Köp inga Maj blommor ge pengarna direkt till välgörenhet som går till medicin och glasögon då slipper vi även mellanhändernas profit hunger.
Hur myckat får Lena Holm i arvode?