onsdag, april 09, 2008

Bästa sorten kommenterar aktuella världshändelser

Pingstpastorn Åke Green stoppas från att medverka under socialdemokraternas förstamajdemonstration i Vänersborg. Samarbetet med den lokala Blåbandsföreningen ställs in. Föga förvånande. Låt (s) ha sitt första maj för sig själva (det har f ö överlevt sig själv för länge sedan) och så får nykterhetsrörelsen agera för nykterhet på egen hand - vilket säkert är det bästa!

Tidningen Dagen skriver idag om några kyrkor som vill plantera nya kyrkor. Det gillar vi verkligen här på Bästa sorten. Det är ett sätt för Kristendomens återkomst och det är det bästa för Sverige och alla som lever och bor här!

I Tyresö är vårdnadsbidraget infört. Valfriheten är oerhört viktig och föräldrar som vill ta hand om sina egna barn ska naturligtvis få göra detta. Det är dessutom kostnadseffektivt för samhället.

Vägverket vill förbjuda mobilen i bilen om du inte har handsfree. Trafiksäkerhet säger Vägverket. Då är det väl dags att förbjuda skalning och ätning av banan vid färd, förbjuda byte av CD, förbjuda engagerande samtal med medpassagerare och definitivt förbjuda rökning... Infrastrukturminister Åsa Torstensson är tveksam till förslaget - Bra Åsa!

Karamellkungen hotar stämma Godisprinsen. Är det bråk i familjen? Nej det är två konkurrenter som bråkar om namnet. Karamellkungen vill inte att Godisprisen skall heta Godisprinsen eftersom det är för likt Karamellkungen. Bästa sorten följer med spänning fortsättingen!

När en anhörig vårdar en närstående hemma ska anhörigvårdaren få betalt. Det är ett utmärkt förslag från äldre- och folkhälsominister Maria Larsson. Det är ännu en åtgärd som också är samhällsekonomiskt rätt och absolut värt att värdesätta.

Inga kommentarer: