onsdag, februari 20, 2008

Supandet

Ett par exempel från de senaste två veckorna:
Man knivskars i Klippan – enligt polisen var det en hel del alkohol med i bilden (Sydsvenskan 080217)
Undersökning bland niondeklassare i Kävlinge kommun: Pojkar börjar dricka tidigt, och störst andel som dricker har de nior vars föräldrar köper ut alkohol eller bjuder på alkohol i hemmet. (Skånska dagbladet
080208)


Kerstin Klason skriver idag en intressant Kommentar i Världen Idag med rubriken "Frikyrkan ”exporterar” nykterhetsfrågan". Ett kort citat "Den kristna församlingen däremot, kan inkludera och samtidigt, med en aktiv hållning, utgöra den uppbyggande – inte nedbrytande – miljö som utsatta människor behöver. Och till den gruppen kan vi alla räkna oss. Alkoholens riskzon är nämligen så vid att ingen av oss kan vara säker på var gränserna går."


Mera intressant: "Han vill göra riksdagen till en alkoholfri zon", 080103, Mikael Oscarsson (kd) "Jag tycker det är viktigt att vi är förebilder!" och läs här om (mp) politikern som berättar om en riksdagsledamot som var onykter. Vi ställer krav på politiker att de ska vara förebilder i så många andra sammanhang, så självklart bör de vara det även inom detta området!


Spiknykter.nu skriver: "Den vanligaste myten och den största lögnen om alkohol är att den ger gemenskap och glädje. Sanningen är att alkoholen försvagar, förvränger eller bryter kontakten med omvärlden. Därför gör den oss egentligen mer ensamma."


Bästa sorten är idag mycket tydlig i sin åsikt: Var nykter!
och till er föräldrar: Bjud inte alkohol på era barn!
Bästa sorten vet mycket väl att Bibeln inte säger klart att "Du skall icke dricka någon som helst alkoholhaltig dryck." men Paulus skriver i Efesierbrevet, kapitel 5, vers 18 "Drick er inte fulla på vin, för det leder till utsvävningar. Låt er i stället fyllas av den helige Ande, och låt er behärskas av honom."

Inga kommentarer: