fredag, maj 08, 2020

Min fredag som halv-retired

Ligger kvar i sängen ett bra tag efter att hustrun lämnat huset för livsviktiga arbetsuppgifter inom den sociala sektorn. Läser dagens tidningar, blev inblick i 7 nättidningar plus DI:s morgonkoll och eftersom det är fredag blev det också en titt i ViD. Känslan av uppdaterad, den...

Efter sängbäddningen blev det dagen till ära frisöraktivitet och det mesta skalades av på skallen, innan det var dags för tvagningen [gammalt ord för tvätt av hud och hår som en del av personlig hygien, för att få bort smuts, svett och andra kroppsliga utsöndringar]. Dagens viktigaste mål intogs; färska blåbär med naturell yoghurt. 

Dags att ta sig an dagen...

Så fortsättning där gårdagens arbete avslutades, vilket betydde rengöring och uppfräschning av altanen. Keps på huvet och solsken i blick. Solen lyste minsann och inte ett moln så långt ögat når. Värme och glädje! Loungmöblerna plockades fram ur vinteridet och placerades stiligt ut och så blev det då sommar.

Den egna lunchrestaurangen erbjöd idag [i all enkelhet] stekt ägg, prinskorv, köttbullar, rädisa, tomat... och hustrun lunchade med och var, som alltid, ett trevligt sällskap. Sist, men inte mist, intogs en god kopp kaffe [från Arvid Nordquist]. 

Maskrosor, den ondes tvivelaktighet att göra gräsmattan färgglad! Efter många knäböjningar [bra träning dock] och idogt stickande [med ett så kallat ogräsjärn] i jorden är de [flesta] nu bortplockade och forslade till de sälla jaktmarkerna. RIP! 

Och så plötsligt dyker hustrun upp igen efter att arbetsveckan är avklarad och så plötsligt händer det... det bjuds på kaffe. Det blir dagens avslut av Bästa sorten!


Inga kommentarer: