tisdag, maj 12, 2020

Inköp och Visir

Att arbeta på en inköpsavdelning som ansvarar för materialförsörjning till sjukvården är just nu en rejäl utmaning. Alla har synpunkter på att alla behöver skyddsutrustning. Alla länder i världen är i behov av exakt samma skyddsutrustning. Det betyder att det är en våldsam dragkamp om just… skyddsutrustning. Etablerade leverantörer har svårt att eller kan inte alls leverera. Produkterna tillverkas, inte sällan, i sydöstra delen av Asien. Och alla världens länder är i behov av leveranser därifrån.

Många nya kanaler öppnas. Många erbjudanden dyker upp. Många vill hjälpa till. Många bolag ställer om. Många svenska bolag ställer om. En hel del helt nya leverantörer tillkommer. Det finns en hel del kreativ entreprenörsanda i Svea rike. Helt nya bolag bildas och direkt efter att de allra första produkterna är producerade går bolagets absolut första leverans till sjukvården. Ett exempel från verkligheten den här veckan: en halv miljonvisir levereras till sjukvården av ett helt nybildat företag i Småland!

Medan många, tyvärr, blir permitterade, uppsagda och får lämna sina jobb för arbetslöshet, så arbetas det [nästan] dygnet runt på inköpsavdelningen för att säkerställa skyddsutrustning till sjukvården.

Det idoga arbetet fortsätter. Det här är inte över än.

Inga kommentarer: