onsdag, april 01, 2020

Håll fast vid hoppet!

I stora delar av samhället pågår nu ett intensivt arbete utifrån ett virus, kallat Covid-19. Det görs heroiska insatser. Kreativa lösningar. Initiativ som är långt utöver det vanliga.
Det är oerhört tufft för många människor, bland annat inom vården. Hälso- och sjukvården och äldrevården gör fantastiska insatser och försöker lösa många helt nya situationer. Situationer som vi i modern tid inte förut sett. 

I dagens tidningar läser vi, bland mycket annat, om ”Vi behöver inga skräckprognoser över antalet döda som skapar panik hos människor och näringsliv”, ”Om huvudfokus läggs på att skydda riskgrupper i stället för att helt begränsa epidemin kan vi i slutändan få både färre dödsfall och ett nöjdare samhälle”, ”Mer restriktiva åtgärder kan betala sig både i färre döda och mindre skador på ekonomin”, ”Småföretagare har nu förlorat sina intäkter, medan kostnaderna är kvar”… 

Att vi känner en oro är helt naturligt. Men… Vi kämpar tillsammans mot smittan! Tillsammans uppmuntrar vi varandra! Tillsammans stödjer vi varandra! Vi håller fast vid Hoppet!

Tvätta händerna. Var rädd om äldre och de sköra. Hjälp varandra.
Vi respekterar och håller oss till myndigheternas rekommendationer och beslut
.

Tre goda verser från Bibeln som vi tar till oss i en tid som denna:
Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det!
Kasta alla era bekymmer på Honom, för Han har omsorg om er.
Se inte till ert eget bästa utan också till andras.



Inga kommentarer: