onsdag, april 15, 2020

Dagsläget

Hälsoläget
Idag skiner solen och pandemin fortsätter, dock med en något planare kurva, enligt expertisen. De dagliga presskonferenserna är numera en del av vårt liv. Likaså är ständiga synpunkter på de officiella experterna en del av vår vardag. Trist!
Alla över 70 år ska hålla sig avskilda från övriga befolkningen och på landets äldreboende arbetar man febrilt för att hålla Coronan utanför dörren. På de svenska sjukhusen ser läget lite olika ut. I storstäderna är Coronatrycket större och ute i de mindre städerna är Coronatrycket mindre. Skåne har god kontroll på Coronan. 
Hälsovårds-, sjukvårds- och äldrevårdspersonal gör fantastiska insatser!

Kyrkoläget
De negativa säger att ni har fått stänga alla kyrkor, medan de positiva säger att nu har vi kyrka i alla svenska hem. Vi ställer inte in, vi ställer om! Alla kyrkor har onlinesändningar dagligen eller så sänds gudstjänsten på söndagarna. Massor av kyrkor i landet har också öppnat upp och är med och hjälper samhället, enskilda personer och familjer, med att handla mat, skänka mat och ge många medborgare en drägligare tillvaro i denna socialt avskilda tid.
Kyrkornas frivilligarbetare gör fantastiska insatser!

Företagarläget
Vi ställer om! hör vi från många håll i näringslivet. Företag hittar helt nya områden att producera inom. Restaurangerna fixar take-away och kreativiteten är stor. Ett exempel är att Perstorp ställer om och producerar miljontals liter hand- och ytdesinfektion. Frivilliga ställer upp och distribuerar mat från matbutikerna hem till äldre medborgare. Trots det permitteras en del och företag går i konkurs. Och vi kommer sannolikt att se många fler konkurser, men kreativiteten är, som sagt, stor i näringslivet. Företagare är ett segt släkte, och det ska vi vara tacksamma för, det ger alla oss andra jobb. Regeringen är till stora delar överens med oppositionen och bidrar med mycket stora summor pengar för att stärka näringslivet, vilket naturligtvis är mycket bra.
Bland landets företagare ser vi fantastiska insatser.  

Framtidstro
Det finns en tid efter Corona. Vi behöver inte vara rädda, men vi ska vara rädda om varandra.
Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Det finns hopp!

Inga kommentarer: