söndag, oktober 03, 2010

Kvinnor o Thriller av Bästa sorten

Teamet närmast statsminister Fredrik Reinfeldt börjar nu komma på plats. För några dagar sedan utsågs ny partisekreterare, Maria Arkelsten. Nu är det också klart med moderaternas nya gruppledare i riksdagen. Det blir Anna Kinberg Batra (gift med komikern David Batra!). 
Imorgon -måndag- blir det dock lite mer hett om öronen. Ny talman ska utses. Ny svensk Thriller! To be continued...

1 kommentar:

B-O Gavne, Vasteras sa...

2 stycken nazister! …vad är skillnaden?
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner av dess respektive invånare, benämns just kommun. Att vi häri ytterligare hävdar demokratin, att alla människor är lika.
Med att några, och bland annat dessa båda två talmanskandidaterna, benämner kommun för stad.
-Alltså jag har tillskrivit Per Westerberg, som vår demokratis främste företrädare, riksdagens talman, flera gånger, och påpekat om att vissa kommuner benämner sig stad, till vad lag stadgar: Sverige är indelat i ”kommuner” (Kommunallagen 1:1). ..och Per Westerberg svarar mig inte!
-Förvisso har man på Helsingborgs kommun Hemsida, idag dragit ner på att benämna kommunen för ”stad”, från förr. ..dock att det fortfarande skrivs en hel del om ”staden” och dess förvaltningar. Men på den tiden som kommunen körde värre, försvarade Kent Härstedt stads snackandet.

Och att benämna kommun för ”stad” handlar om att man skiljer på -de fina- stadsboende människorna och -de skitiga, bön´erna- landsbygdsboende, som man ju i svenska språket inte kan benämna landsbygd för stad. Att man nervärderar, utesluter, de kommuninvånare som bor på landsbygden. Förutom att man struntar i överenskommelse, sätter sin stövelklack på lagd lag.
Alltså visst finns också våra städer, med deras gator, höga hus och dålig luft, med att de lokala politiska samhällena av respektive invånarna, benämns kommun. ..som vi folket har kommit överens om.
Och jag hävdar inte att denna kommunreformen från 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag idag skäl för att, inte omöjligen, bör den nu revideras, något. Med att vi svenska folk diskuterar sakerna. Möjligen med bland annat att landsbygdsboende, inte kan kräva lika stor samhällsservice som vi stadsboende. Och sedan röstar vi. -Men inte att en revidering skall köra med våld och terror, som bland annat dessa två talmanskandidaterna pysslar med.