måndag, oktober 04, 2010

Dagens val av Bästa sorten

Så var det då (äntligen) klart vem som blir talman och vice talmän i Sveriges Riksdag. Efter votering och indviduell röstning i slutna kuvert är det Per Westerberg som får fortsatt förtroende. Talmannen leder riksdagens arbete och är därmed ytterst ansvarig för riksdagsarbetet. En "tung" post m a o. Dessutom har tre vice talmän också utsetts idag.
Nu är ju sanningen den att Westerberg hade blivit utsedd även utan det nya partiets stöd, därför att en riksdagsledamot var och drack kaffe (!) och en rödgrön (!) ledamot röstade på Westerberg... (hur kommer den röstningen att motiveras, tro...). Ingen tvekan om tydligheten i att det kommer att bli en mandatperiod med, till stor del troligen, nya och djärva initiativ. Dock inte avgörande den här gången! To be continued...
All heder till talman Westerberg!


Tidningarna skriver om dagens händelse: SvD, SvD, SvD, SDS, GP, GP, Expressen, E24, DN, DN, Dagen, AB, AB, AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket spektakel!
Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.
Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.
Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller...
Vad är det här för dumheter?

Unknown sa...

Hallå Gubben. Samma kommentar här som i andra bloggar. Med stavfel och allt. Fast inte bättre för det. Jimmies har numera rak rygg i stället för rakad skalle men under den numera välkammade frisyren döljer sig samma ligist i bomberjacka som han alltid har varit.