fredag, mars 12, 2010

US Dollar av Bästa sorten

Gud fortsätter samarbetet med US dollarn... "en nation under Gud"
Läs mer i Dagen

3 kommentarer:

Gunnar Johansson sa...

Det var en glädjande nyhet. Vad månde Sveriges ateistförbund "Humanisterna" säga om den saken? Kanske bränner de sina eventuella dollarsedlar nu i ren protest?

Med tanke på ateisternas offensiv och kristofobi är det väl tur att inte Sverige vågat sig på att ha motsvarande text på våra sedlar. I så fall skulle ateisterna säkert ha satt vårt land på ruinens brant vid det här laget.

Johan sa...

Vad den kristna flocken verkar missa är att 'ateister' inte är en tro med en kyrka och sammanhållen syn på saker, annat än att det inte finns några anledningar att tro på gud. För det andra är inte humanisterna enbart ett förbund för ateister.
För det tredje så finns det absolut ingen anledning för svenska pengar att ha någon text som har med gud att göra, eftersom empiriska undersökningar visar att enbart 15% av befolkningen här tror på gud.

Gunnar Johansson sa...

Ojdå! Jag retade visst upp dig...

De där så kallade empiriska undersökningarna säger inte mycket. Det finns en hel del andra lika "empiriska undersökningar" som visar betydligt högre siffror. Med statistik går ju det mesta att "bevisa" här i världen.

I dessa gudsfientliga och kristofobiska tider finns det trots allt större anledning att tro på Gud (som alltid stavas med stort G i de här sammanhangen) än på dollar och andra valutor. De ska alla förgås en dag, men Gud och hans ord består.

Du kan skratta, håna, hata och häda Gud som du vill nu. Men på andra sidan vårt fysiska liv kommer det att visa sig också för dig vilken livslögn och falska illusion som du har byggt ditt liv på.