lördag, mars 06, 2010

3:16 av Bästa sorten

3:16

1 kommentar:

Unknown sa...

Du refererar till John 3:16 i "NT".

Jag vill kommentera om den försoningssyn som finns i "NT".

Hur man ska leva för att möjliggöra så att Skaparen i Hans nåd förser med Sin förlåtelse står i den judiska Bibeln och undervisades också av första århundradets historiska Ribi Yehoshua ha-Mashiakh (Messias) från Nasaret (Ribi Yehoshuas undervisning finns på hemsidan Netzarim).

Tan’’kh – t.ex. Yekhezqeil (”Hesekiel”) 18 utlovar förlåtelse till de och endast dem som gör sitt uppriktigaste att hålla buden i Torahn (inkl. att inte äta fläsk och skaldjur). Skaparen kan inte ljuga och ändras inte (Malakhi 3:6)!

Ribi Yehoshua ha-Mashiakh levde och gjorde sitt bästa att praktisera Torahn, han dog oskyldigt och blev ett offer. På grund av detta kan Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla mitzwot (”directives” or ”military-style orders) i Torahn) hos alla de som gör sitt uppriktigaste i att hålla Skaparens mitzwot i Torahn (precis som det utlovas i Yekhezeqeil 18).

Att leva på det ovan beskrivna sättet ända tills man dör implicerar att den perfekte Skaparen kommer att fortsätta att ge Sin förlåtelse under hela ens liv, vilket kommer att innebära en fortsatt relation med Honom, vilket leder till ha-olam haba (vilket kristna skulle kalla ”himlen”). Emedan att inte leva på det ovan beskrivna sättet, inte leder till ha-olam haba enligt Yekhezeqeil.