fredag, januari 23, 2009

Skavlan som bäst

Norrmannen Fredrik Skavlan är SVT:s nya talkshowstjärna. Ikväll hade han bl a Lucas Moodysson som gäst, kvällen då hans film Mammut har premiär. Filmen handlar om hur vi beter oss mot våra egna barn och mot andras ungar. M a a det sa Moodysson bland annat att det är oerhört viktigt att vi som föräldrar ägnar mycket tid med våra barn - kvantitetstid.
Det kan inte sägas bättre - Kvalitetstid med barnen är tid av Bästa sorten! *

Hos Skavlan var det också samtal med en forskare om att vara Lycklig. När är vi lyckliga? Hur länge kan vi vara lyckliga? Moodysson menade att vara lycklig inte är det viktigaste utan det är viktigare att visa respekt och vara öppen mot världen!
Det här är att vara Lycklig av Bästa sorten: Lycklig är den människa som litar på Herren / Lyckliga är de som söker efter Gud och alltid gör hans vilja / Lycklig är den som alltid lever för Gud - Bibeln *

Sist i programmet sjöng The Priests, Pie Jesu (lyssna
här). Fader Martin, fader Eugene och fader David är katolska präster från Belfast i Nordirland och har på kort tid klivit högst upp på världens topplistor.
/pie betyder sweet, dutifu, godly, kind/
Att på bästa sändningstid i SVT få lyssna till Pie Jesu är av Bästa sorten! *

1 kommentar:

Katarina sa...

Jag såg också programmet. Moodysson var inte så förtjust i begreppet kvalitetstid, däremot tyckte han det var viktigt att föräldrar tillbringade mycket tid med sina barn - kvantitetstid, tid när man bara umgicks och inte var så beroende av att det skulle hända något hela tiden.