måndag, februari 06, 2023

Bulle av Bästa sorten

Vi som älska Fastlagsbullar, för oss är det rätt tid nu!

Den 21 februari, nådens år 2023, är det Den Stora Fettisdagen


En riktig semla - eller som vi säger här i Mellanskåne Fastlagsbulle - består av en söt vetebulle, ibland kryddad med lite kardemumma, avskuret lock och med mandelmassa och vispad grädde (gärna rikligt) som fyllning och över alltihopa ett florsockerpudrat lock.


Tillverka eller köp en (gärna två lr flera) fastlagsbulle och Njut (gärna långsamt å länge)! 

Traditionellt kan man njuta en fastlagsbulle i en djup tallrik med mjölk - vilket ej faller mig direkt i smaken. 

En fastlagsbulle i kombination med en god kopp kaffe däremot, det är njutning av absolut Bästa sorten.


Jag äter gärna och många fastlagsbullar under säsongen. Säsongen får dessutom gärna starta tidigt och sluta sent. 



Inga kommentarer: