torsdag, april 02, 2020

Till alla er självutnämnda experter

Ja, kanske inte du… men de finns och de dyker upp ständigt och jämt för att kommentera och ge visa råd till allt och alla.
De vet exakt hur det ska vara. De vet när åtgärder borde sättas in. De vet vilka åtgärder som ska sättas in. De har kontroll på allt och alla. De har helt enkelt lösningen med stort L!

Experter, självutnämnda experter. De är experter inom alla områden som tänkas kan. Amatörer som utser sig själva till experter. Inte minst nu i dessa Corona-tider. Dessa experter litar inte alls på de riktiga professionella experterna. De, riktiga experterna, är inga pajasar, som de självutnämnda experterna skriver. De, riktiga experterna, använder precis all fakta som står till buds och på absolut bästa sätt hittar vägar framåt i en mycket osäker tid och osäker framtid för oss alla medborgare.

NÄ... låt oss fortsätta på den, av de riktiga experternas, inslagna vägen! Tvätta händerna, hålla avstånd och idka social distansering, vara rädda om de äldre och riskgrupper och skydda dem så långt det bara går!
OCH... skicka ett uppmuntrande SMS [eller på annat sätt] till de riktiga experterna istället för att lägga tid på amatörmässiga råd!
OCH... en viss ödmjukhet från oss amatörer så blir sociala medier och världen lite bättre!

Det finns hopp!

Inga kommentarer: