lördag, maj 08, 2021

Ishockey, Kyrkor och märkliga Pademirestriktioner


Idag ser jag på ishockey, final i SM-slutspelet, från Catena Arena där Rögle spelar mot Växjö. 

Tittar man ut över läktarna gapar de ganska tomma om man jämför med en match under ”normala” förhållande.

Men… som alla vet är det inte ”normala” förhållande, det pågår en pandemi i landet och över hela vår värld…


Restriktioner! 

Socialminister Lena Hallengren säger i Ekots lördagsintervju att ”med nuvarande smittspridning är det oklart om regeringen kan tillåta de lättnader som har aviserats till den 17 maj”.

Det här gäller i Sverige idag: ”tillsvidare får inte fler än åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Polisen kan ställa in eller upplösa en tillställning som har fler än åtta deltagare.”

Iakttagelse! 

I Catena Arena i Ängelholm är det många, många fler personer än 8! Vem har gett tillåtelse till detta? Gäller inte 8-personers gränsen i Ängelholm? 


Det är något som inte stämmer…

I kyrkorna i Sverige får absolut inte fler än 8 personer samlas, exklusive medverkande! 

Många kyrkor är stora -två exempel; Europaporten i Malmö, Domkyrkan i Lund- många kyrkor kan definitivt ta emot besökare som kan hålla samma ”trygga” avstånd som vi håller i butikerna där vi köper mat! Men… det är uppenbart skillnad på ”lekamlig spis” och ”andlig spis”, enligt regeringen.


Restriktionerna som nu gäller tar ingen som helst hänsyn till att människor skulle kunna, med trygghet och avstånd, samlas i landets kyrkor -som på ishockeymatchen i Ängelholm idag.


Jag är för tydliga restriktioner i en tid som denna! Men jag är inte för restriktioner som behandlar människor på helt olika sätt…! 


Inga kommentarer: