måndag, april 05, 2010

Manifestation av Bästa sorten


Landskrona gick man ur huse för att visa att man står eniga mot våldet. Landskronaborna, alla kyrkorna, alla var på plats och kyrkan Sofia Albertina räckte inte till för alla... till torget kom tusentals... En manifestation av Bästa sorten!

1 kommentar:

frida k sa...

SKYLL ER SJÄLVA! Jag går in på BRÅ, www.bra.se, och kan ganska enkelt läsa om vilket typ av brott, som sker var, och av vem.
Att läsa på BRÅ har inget med rasism att göra, utan enkel samhällsstatistik. Jag är själv av utländsk härkomst, men bott här i större delen av mitt liv....så nej, varken SD eller vardagsrasism ligger mig varmt om hjärtat.
Däremot ser jag hur vardagsbrottsligheten förändrats, bara de senaste decennierna. På BRA kan jag läsa att invandrare är överrepresenterade gällande vissa brott, ex, personrån, misshandel, våldtäkter, skadegörelse osv osv. Statistiken visar att i vissa brottskategorier är över 50% av förövarna invandrare, fast de inte utgör mer än 10% av befolkningen. Det kallar jag överrepresentation.
Jag inbillar mig inte att detta är ett genetiskt eller ett religiöst/kulturellt arv. (Möjligtvis kan invandrarnas bakgrund med flykt från krig och förföljelser påverka dem psykiskt). Det är i första hand ett resultat av en urusel invandrings- och integrationspolitik. Denna absurda politik har gett upphov till något som kan kallas för invandrarproblem. Det är inget som endast återfinns i SD's partiprogram. Tvärtom, dessa problem är något
som många svenskar möter dagligen. Enligt scb.se är de som är mest positiva till invandring de som bor i välbeställda områden, och sällan möter problemen i vardagen. Inte helt oväntat stängs kommentatorsmöjlgiheterna ned i samtliga medier, för att inga obekväma åsikter skall vädras. Man vill gärna måla upp bilden av att det är våldet som drabbat oss, och inte politiken.
Men snarare är det så att det är ni som röstat på denna poltiken, som bär ansvaret för den, och här ser ni resultatet. Varsågod och skölj!