onsdag, september 30, 2009

Helande av Bästa sorten

Att helande är en del av kristendomen och tron på Gud borde naturligtvis inte vara förvånande för någon. Ett program i P3 ifrågasatte att en kristen hjälporganisation kunde ta emot SIDA-pengar, eftersom rörelsen trodde på att Gud kan hela från sjukdomar.

Bästa sorten efterlyser bättre research från programmakarna på Sveriges Radio, eftersom detta har varit en verklighet under mer än 2000 år!


Dagen; SR Vd
Dagen
Dagen
Dagen; ledare

2 kommentarer:

Bengt Johansson sa...

I artikeln i Dagen kallar sig Sveriges Radio för bekännande kristen. Desto märkligare förefaller därför följande slutkläm i artikeln:

"Eftersom Mats Svegfors inte kommenterar enskilda program, vill han självklart inte heller säga något om P1 Morgon-programledarens uttryck av att tron på helbrägdagörelse "i Sverige anses som kvacksalveri". Men på rak fråga om han själv tror att Gud kan hela från sjukdom till följd av förbön säger han:
- Nej, det tror jag inte. Om du frågar mig som privatperson, alltså. Sveriges Radio har ingen uppfattning i frågan."

Med en sådan urvattnad "kristen tro" behöver vi kristna inga fiender. Det värsta motståndet mot en levande kristen tro kommer oftast från dem som själva kallar sig kristna men inte har förstått vad evangelierna om Jesus egentliga säger.

Niklas Lorentzon sa...

I Centrumkyrkan i Staffanstorp på söndag, måndag och tisdag kommer vi ha helande-föreläsningar. Förra gången vi hade det hände det massor av sköna grejer... kolla in mer om det på www.centrumkyrkan.com