torsdag, juni 18, 2009

Själklart alkoholval av Bästa sorten

Att nattvardsvinet i kyrkorna är druvjuice borde naturligtvis vara helt självklart. Inget snack om saken! Hänsyn och Respekt! för yngre och för före detta missbrukare och att föregå med gott exempel för våra barn.
Vi tar hänsyn till glutenintoleranta (glutenfritt bröd) och, självklart, nu är det självklart att också erbjuda druvjuice vid nattvarden.


Läs här om Mikael Bedrup (nykter alkoholist) som prästvigdes i helgen och här är hans blogg.

Läs här vad Bästa sorten skrivit om samma tema tidigare: Alkohol eller inte det är frågan och Kyrkan - en fristad för alkoholen.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Det är en sorgens dag när sådant inträffar..detta reducerar eukaristin till en minnesmåltid inte till ett levande offer i Kristus där vi bokstavligen och reellt i brödet och vinet får äta och dricka hans kropp. Det finns en enkel lösning för den som inte vill dricka av det alkoholhaltiga vinet: Man tar bara brödet vilket både innehåller Jesu Kropp och Blod. Man kan också göra så att prästen doppar oblaten i vinet och ger åt kommunikanten..

Anonym sa...

Att den kristna boulevardtidningen Dagen (förr fanatiskt pingst- numera mirakulöst och kristet oberoende) har åsikter här förvånar inte. Själfvallet så ska alkoholfria alternativ erbjudas vid nattvard. Att ens orka bjäbba mot - i skydd av "min tro" mot en sån självklarhet säger ju en del om vilka som har -alla hemma - i den omskrutna "trons värld". Vad skulle hända om nån vägrade "kristen alkohol" i en nattvardsituation? Brinna i det generösa rymliga kristna helvetet som alltid tycks ha obegränsad plats för franför allt - dessa ständigt förhatliga homosexuella. Så mycket tragiskt..

Andreas Lindholm sa...

För mig som har ADHD och medicinerar med Concerta funkar inte vin med Alkohol i. I Soppmässan i Uppsala har vi alltid Druvjuice. För en nykter Alkoholist räcker det faktiskt med så lite som man får i nattvarden för att ta ett återfall.