onsdag, juli 30, 2008

Håll huvudet kallt när det är hett om öronen

Bra rubrik (!) och det var nog titeln på en bok som kom ut för ett antal år sedan. Här i Mellanskåne är det just nu hett, inte bara om öronen, och då är det viktigt att inte bli för varm på hjässan...

Just nu är ordet Civilkurage aktuellt (det var på tapeten idag i programmat Sommar med programledaren Göran Hägglund) . "Att ha Civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå upp för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen". Kristdemokraterna vill t o m lagstifta om civilkurage, d v s du ska bli skyldig att hjälpa din medmänniska, en signal från samhället att vi inte godtar brottslighet eller kränkningar och att vi ställer upp för varandra.

Bästa sorten tar inte ställning till ev lagstiftning men definitivt till att Hjälpa min medmänniska. Det är absolut något grundläggande för oss, och för vårt och alla samhällen! Du kommer dessutom att få tillbaka så mycket när du hjälper en medmänniska.
"Behandla andra så som ni vill att de ska behandla er" eller "allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem".
Ett motto för ditt liv av Bästa sorten!

Inga kommentarer: